top of page
IMG_20200613_130655_edited.jpg

Sup izlet iz Pirana v Strunjan-krajinski park

Pripravite se na nepozabno dogodivščino s supi skozi čudovit krajinski park Strunjan!

Pričnemo v slikovitem Piranu, kjer se bomo vkrcali na sup in se podali na morje. Med plovbo bomo občudovali staro mestno jedro s povsem nove perspektive, ki jo omogoča pogled iz morja. Hitro se bomo spoznali z mornarskim življenjem, ko bomo veslali mimo ribiških ladij in se udomačili v morskih vodah.

Naša pot nas bo peljala mimo "punte" - najgloblje točke slovenskega morja (40 m) in mogočnega obzidja Pirana, kjer se bomo za trenutek umirili in uživali v miru zavetja obzidja. Čaka nas osvežujoče plavanje v kristalno čistem morju, kjer bomo lahko opazovali morsko življenje skozi masko za snorklanje.

059364_STO_Aktivnosti v Istri_Strunjan_Supanje.jpg

Pot bomo nadaljevali proti Fiesi, kjer se nam bodo lahko pridružili tudi drugi avanturistični navdušenci, kot so potapljači, ki bodo opravljali svoj tečaj ali potop. Občudovanje njihovih podvodnih podvigov bo zagotovo navdušujoče doživetje! Morda se nam celo pridruži kaka riba spremjevalka, ki bo našo plovbo še dodatno popestrila.

GOPR1775_edited.jpg

SUP inštruktor je tudi reševalec iz vode.

Vsi udeleženci prejmejo tudi slike iz izleta.

V Strunjanu bomo mimo školjkišča pripluli v majhen zalivček, kjer je zasidrana kaka batana ali jadrnica. Ptiči kormorani, ki bedijo nad jatami rib in se tukaj radi naselijo med školjčiščem, se bodo radovedno potapljali med nami in nas spremljali vse do konca.

059368_STO_Aktivnosti v Istri_Strunjan_Supanje.jpg

V Strunjanu je po počitku in kavici možen ogled strunjanskih solin, kjer je prav majhen a zanimiv solinarski muzejček.

Ta nepozabna pustolovščina s supi skozi krajinski park Strunjan bo zagotovo navdušila vse ljubitelje narave in navtičnih avantur.

bottom of page