Mesečev zaliv - Halo SUP izlet

Cena izleta je 35 eur/osebo in vključuje izposojo opreme in tečaj.

 

Za vse, ki pridete s svojim SUPom, je cena izleta 10 eur.

Da je Mesečev zaliv še en dragulj slovenske obale se lahko najbolje prepričamo kar na SUPu iz morja. Jasno dno pokrito z dolgimi, ravnimi flišastimi skalami, je zatočišče pestri morski favni, ki jo bomo občudovali. Tako jate rib kot tudi na gosto posejani leščurji se sicer za nas ne bodo zmenili, zato jih bomo lažje opazovali in se potapljali med njimi.

059342_STO_Aktivnosti v Istri_Strunjan_Supanje.jpg

Ne pozabi:

dobre volje

kopalk in brisače

kreme za sončenje (lahko tudi kapo)

0,5 l pitne vode ali druge osvežilne pijače

Trasa

Dobimo se v senci topolov kopališča Salinera v Strunjanu, kjer razdelimo opremo in vsem, ki se boste s tem športom srečali prvič, razložimo osnove. Nato odrinemo in si ob školjčišču vzamemo trenutek ali dva za adaptacijo na SUPu. Pozdravimo ptiče kormorane, ki tukaj zimujejo in se podamo na pot 50 odtenkov zeleno-modre poti proti Mesečevemu zalivu. 50 odtenkov zeleno-modre zato, ker morje tukaj rado spreminja barve; bodi si zaradi spreminjajočega dna ali zaradi oblačkov, ki se igrivo lovijo po nebu.

SUP inštruktor je tudi reševalec iz vode.

Vsi udeleženci prejmejo tudi slike iz izleta.

Prvi daljši postanek naredimo v Mesečevemu zalivu, kjer stoji z oljkami posajen, najvišji flišast hrib na skrajnem severnem Jadranu, imenovan Ronek. Postanek izkoristimo za osvežitev in skok v morje. Ker je tukaj morje tudi najbolj čisto in jasno, si vzamemo trenutek za počitek, snorklanje in raziskovanje morskega dna.

059322_STO_Aktivnosti v Istri_Strunjan_Supanje.jpg

Sonce je že visoko, zato se odpravimo mimo tisočerih barkic, zasidranih ob obali in izkoristimo tok, ki nas nosi do plaže pod Belveder*. Tukaj si bomo pod senco topolov privoščili pivo in jed iz žara. Zaslužili smo si, ravno smo preveslali 4-km traso. Kdo bi rekel, kajne?